Clubkampioenschap 2016

15 maart 2021

Share the magic

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Clubkampioenschap 2016

ClubkampioClubkampioenschappen gonga 2016enschappen gongaWinnaar Magic Mike met zijn 2 eerste prijzen.

Rijen was afgelopen zondag (17-april-2016) het strijdtoneel voor een wel zeer bijzondere vereniging, in Partycentrum ‘t Boerke werd daar namelijk gestreden voor de titel “Clubkampioen 2016” in de categorie tafelgoochelen en toneelgoochelen. De wedstrijd werd georganiseerd door Goochelvereniging Gonga en een wonderlijke dag was het zeker!

Het is populair momenteel, goochelaars die op televisie hun kunsten laten zien…kunsten waarbij afleiding, vingervlugheid en gezichtsbedrog de ingrediënten zijn om het publiek op een bijzondere wijze te vermaken. Ook bij Goochelvereniging Gonga uit Rijen is dit te merken, met meer dan 30 leden (uit Brabant en omstreken), zijn zij één van de grootste clubs in Nederland en het ledenaantal neemt gestaag toe!

Gonga organiseert om de 2 jaar een clubkampioenschap waarbij de leden het op zeer vriendschappelijke wijze tegen elkaar opnemen in 2 categorieën. De gasten werden aan tafel verrast met magische shows op de vierkante centimeter (tafelgoochelen), dit programma werd 4 keer onderbroken door een show op het toneel, het grotere werk (toneelgoochelen). Daarnaast werden de bezoekers, allen familie en vrienden van het magisch gezelschap, getrakteerd op een optreden van Nederlands Jeugdkampioen Manipulatie, Alfredo Lorenzo Beautour, welke onlangs ook de grote prijs van Tsjechië in de wacht sleepte. Een moment van ontspanning dus voor het publiek want de rest van de dag hadden zij een belangrijke taak, namelijk het jureren van alle acts!

De grote winnaar van de dag was Magic Mike (Michael Dekker) uit Veldhoven, in beide categorieën wist hij de eerste prijs in de wacht te slepen.

“Het gaat misschien niet om winnen, maar hier ben ik toch wel trots op. Het geeft een bepaalde erkenning…blijkbaar ben ik goed bezig!” aldus Dekker!

Uitslag

Toneelgoochelen

1e plaats – Magic Mike
2e plaats
– Danny Luyten (B)
3e plaats
– Sven Bosch

Tafelgoochelen

1e plaats – Magic Mike
2e plaats
– Sven Bosch
3e plaats – Erik van Beijnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email