De gezelligste
goochelclub van Nederland

goochelclub brabant

Gonga Star Lectures

Schrijf je in voor de update!

Leden

Wie zijn er lid?

Blijf op de hoogte van onze nieuwste Star Lectures! Schrijf je in voor de Update!

Ervaar de unieke sfeer

Gonga is opgericht op 6 oktober 1960 door Kees van den Buys alias de Busker, destijds begonnen met 12 leden. Inmiddels hebben we vele tientallen leden en zou ik Gonga willen omschrijven als een frisse en gezellige club. Het is de sfeer die Gonga uniek maakt. Daar waar sommige clubs de techniek van het goochelen op één zetten, zet Gonga het gezellig samenzijn op één.

Maar vergis je niet, ondanks deze gezelligheid zitten er toppers binnen onze vereniging! Je zal je afvragen wat onze succesformule hiervan is en ik leg je dat graag even uit. We zijn een besloten club, wat inhoudt dat je door een selectieprocedure moet alvorens je lid kan worden. Op drie verschillende clubavonden moet je een goocheltruc laten zien en op die clubavonden maak je kennis met de leden en wij met jou. Wij stemmen vervolgens of je lid mag worden, waarbij we goed kijken of je past binnen de groep en daarmee de club.

Lid worden

Omdat wij een goochelclub zijn en geen goochelschool is enige ervaring met het vertonen van trucs nodig voordat je je aanmeldt voor zo’n selectieprocedure. Dus ben je sociaal, gezellig én ken je wat trucs, dan pas je waarschijnlijk wel bij ons. Ondanks dat Gonga geen jeugdafdeling heeft zijn minderjarigen meer dan welkom. Ben je onder de 18 jaar, neem dan even contact met ons op om te informeren wat we je kunnen bieden.

Wil je de unieke sfeer van Gonga eens zelf meemaken zonder verplichtingen? Dat kan, stuur even een mailtje naar de secretaris dan nodigen we je graag uit om met onze club kennis te maken. Ik hoop je graag te zien bij de club!

Met magische groet,

Patrick Sengers
Patrick Sengers
Voorzitter

Clubavonden

Inmiddels beroemd in de Nederlandse goochelwereld…de Gonga Star Lectures. Een aantal keer per jaar halen we nationale én internationale topgoochelaars naar onze club voor een lezing van wereldformaat.

Deze lezingen zijn openbaar toegankelijk…dus een waanzinnige kans om kennis te maken met andere goochelaars en onze gezellige goochelclub! Ook andere goochelclubs zijn van harte welkom om te komen kijken naar onze Star Lectures.

Gonga komt samen op de eerste dinsdag van de maand om 20:00 uur. Dit doen wij op onze locatie in Rijen (‘t Vermaeck – Rijksweg 115).

Tijdens de clubavonden komen de leden bij elkaar om de nieuwste trends binnen de goochelwereld te bekijken maar vooral ook om een gezellige avond te beleven.

Niet voor niets is Gonga de gezelligste goochelclub van Nederland!

Ieder jaar organiseert de “Blackpool Magicians Club” het grootste goochelcongres ter wereld! De gehele wereldtop komt hier samen, zo hebben de grootste illusionisten ter wereld op het podium van de Winter Gardens in Blackpool gestaan!

Toppers zoals Uri Geller, Wayne Dobson maar ook onze eigen Hans Klok hebben hun kunsten vertoont aan meer dan 5000 goochelaars van over de hele wereld.

Jaarlijks gaat een enthousiaste groep leden van Gonga richting de Britse badplaats. Om hier de laatste snufjes te bekijken, de beste lezingen te zien en de meest spectaculaire shows van de wereld mee te maken!

Sluit je aan bij Gonga en geniet van dit spektakel!

Iedere twee jaar organiseert Gonga de clubkampioenschappen voor haar leden. Hier kunnen alle leden aan deelnemen om zo op een vriendschappelijke manier de degens te kruisen met elkaar!

We strijden dan in twee categorieën om te bepalen wie de beste tafelgoochelaars zijn en wie de beste podiumgoochelaars zijn.

Volg ons